RO یا اسمز معکوس به فرآیندی گویند که در آن از فشاری در جهت عکس جریان اسمزی آب استفاده میشود و جریان آب از یک غشای نیمه تراوا عبور می کند، حال به تعریف غشای نیمه تراوا می پردازیم، که در واقع به فیلتری گویند که اجازه عبور برخی مولکولها و یونهای محلول در آب را می دهد و این محدوده عبور از غشای نیمه تراوا به عواملی چون فشار، دما ، غلظت و سایر موارد بستگی دارد.
معنای تراوا در اصل معنی نفوذپذیری می دهد، غشای تراوایی در سیستم RO یا فیلتر ممبران شامل لایه های نازکی می باشد که همگی به صورت استوانه ای دور یک لوله پلاستیکی چیده میشوند.
مولکول های آب اجازه عبور از این غشاهای تراوایی را دارند و سایر ذرات معدنی در غشا گیر می کنند و آب به مسیر خود ادامه میدهد و در لوله توخالی ذخیره و جمع می شود اما این ذرات دور ممبران جمع میشوند و سپس به سمت خروج محل تجمع رسوبات هدایت میشوند.
این روش تصفیه آب شیرین توسط سیستم RO بیش از یک قرن در تمام جهان استفاده میشود و از پیشرفته ترین روش های تصفیه آب است که به ضدعفونی کردن کامل ذرات آب در غشاهای اسمز معکوس می پردازند.
روش کار آنتی اسکالانت ها و مواد ضد رسوب در سیستم های تصفیه آب اسمز معکوس به این شکل است که ذرات آنتی اسکالانت به محض عبور از سطح فیلترهای ممبران با آلاینده های موجود در مولکولهای آب پیوند تشکیل میدهند و از اتصال و چسبندگی رسوبات در داخل غشای تراوایی به سطح ممبران جلوگیری می کنند. مواد ضد رسوب آنتی اسکالانت آلاینده ها را از سطح ممبران جدا می کند و این مواد در پشت فیلترهای ممبران که همان پساب آب هستند جمع شده و در نهایت زمانی که به حد مشخصی برسند جدا میشوند.
اگر از آنتی اسکالانت برای سیستمهای تصفیه RO استفاده نشود و یا حتی از مواد بی کیفیت و نامرغوب استفاده گردد هر دو نتیجه یکسانی داشته و موجب آسیب های جدی و هزینههای سرسام آور به قسمت تصفیه آب کارخانجات و شرکت های بزرگ وارد می کند، از جمله این مضرات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
با توجه به موارد ذکر شده به این نتیجه میرسیم که استفاده مناسب و کاربردی از آنتی اسکالانت با کیفیت باعث میشود، باعث می شود هیچ کدام از خطرات و آسیب هایی که عنوان کردیم به وجود نیاید و دستگاه تصفیه آب شیرین کن با بررسی مناسب و کارشناسی دقیق تیم حرفهای می تواند سالیان سال با کمترین هزینه و بیشترین راندمان به کار خود ادامه دهد .
در بازارهای جهانی آنتی اسکالانت ها دارای برند و گریدهای مختلفی هستند که پس از بررسی و استفاده از آنها می توان در مورد معتبر بودن و کارایی این مواد ضد رسوب نتیجه گیری کرد که با توجه به اینکه مواد ضد رسوب سالیان سال در حال تولید هستند کارخانجات و شرکت های معتبر جهانی تولیدات این مواد را انجام می دهند، میتوان به برند فلوکون 260 اشاره کرد که از برندهای معتبر جهانی و ساخت کشور انگلستان می باشد و شامل استانداردهای بین المللی NSF/ ANSI بوده و جهت استفاده در دستگاه های RO بسیار مناسب هستند و آب خروجی را با کیفیت عالی و مرغوب از فیلترهای ممبران خارج میسازند.
استفاده از آنتی اسکالانت فلوکون ۲۶۰ این اطمینان را به مصرف کننده می دهد که آب شیرین و قابل شرب را از دستگاه RO خارج سازد.
آنتی اسکالانت فلوکون ۲۶۰ یک ماده ضد رسوب بر پایه ماده پلی کربوکسیلیک اسید می باشد و برای جلوگیری از تشکیل رسوبات نمک های معدنی در سیستمهای RO مصرف می گردد که از مشخصات ظاهری آن می توان به مایع زرد رنگ و PH دارای 1-2 همراه با دانسیته های 1.165 تا 1.14 اشاره کرد .
آنتی اسکالانت فلوکون ۲۶۰ معمولا در بویلرها و سیستمهای برج خنک کننده و همچنین در دیگ های بخار استفاده می شود.
محدوده نقطه جوش فلوکون ۲۶۰ بین ۱۰۰ تا ۱۰۲ درجه سانتیگراد بوده و نقطه انجماد آن ۰ تا ۱۰ درجه سانتیگراد است.
میزان دوز تزریقی آنتی اسکالانت فلوکون ۲۶۰ نیز مانند سایر آنتی اسکالانت ها و توسط نرم افزارهایی مانند COROL-T اندازه گیری می گردد.
نرم افزارهای دیگری مانند MEMBRANE MASTER نیز می تواند عدد دقیق تزریق آنتی اسکالانت را محاسبه کند.
تمامی آنتی اسکالانت ها برای پوست و چشم انسان بسیار مضر هستند و در برخورد با آنها بایستی بیشترین مراقبت و توجه لازم را انجام داد.
به صورتی که استفاده از دستکش و عینک های مخصوص و لباس کار جزء ایمنی اولیه کار محسوب میشود.
به دلیل داشتن مواد خورنده در ترکیبات آنتی اسکالانت فلوکون ۲۶۰ همانند سایر آنتی اسکالانت ها بایستی از بشکه های غیر فلزی و غیر فولادی در نگهداری آنها استفاده شود.
بسته بندی بشکه ها به صورت ۲۳۰ کیلوگرمی است .
برای جابجایی و دفع پسماند آنتی اسکالانت فلوکون ۲۶۰ از تماس با آن به شدت خودداری شود و برای دفع آن به محل زباله های خطرناک و سمی انتقال داده شوند.
اگر در تماس با پوست و چشم قرار گیرد سریعا به مدت ۱۵ دقیقه با آب، به طور مکرر شستشو داده شود و پس از آن به مراقبتهای پزشکی مراجعه شود و در صورت استنشاق آن به صورت مستقیم فرد مورد نظر سریعا به هوای تازه انتقال پیدا کند و در صورت تنگی نفس و سوزش گلو از تنفس مصنوعی و دستگاه اکسیژن برای باز شدن مجرای تنفسی استفاده گردد.