دی پروپیلن گلایکول (DPG) چیست و چه کاربردی دارد؟

دی پروپیلن گلایکول (DPG) چیست و چه کاربردی دارد؟ همه چیز درباره متوکسی پروپیل استات

 دی پروپیلن گلایکول (DPG) چیست؟

 دی پروپیلن گلایکول DPG یک مایعی ویسکوز با رنگ شفاف و با بوی مشخصی است و به آسانی با انواع هیدروکربن ها، روغن ها و آب ترکیب می گردد. این ماده دارای 3 ایزومر است. جالب است بدانید که این ترکیب جزء خانواده ی گلایکول ها محسوب می شود و سمی نبوده و برای محیط زیست و انسان هیچ خطری ندارد. گلایکول ها به گروه های دو عاملی متعلق هستند که به نام دل ال شناسایی می شوند. ناگفته نماند این ماده دو گروه هیدروکسیل دارد که به کربن های گوناگون وصل می باشند. ترکیبات بسیار گوناگونی همچون پلی اتیلن گلیکول، اتیلن گلایکول و بوتیل گلایکول در این دسته قرار دادند.

DPG در تولید لوازم آرایشی، عطر، روغن ترمز، صابون، رزین، عطر و ... استفاده می شود. موضوع مهمی که در رابطه با این ماده لازم است بدانید اینکه این ماده توانایی شعله ور شدن ندارد.

دی پروپیلن گلایکول

مشخصات دی پروپیلن گلایکول چیست؟

در متن زیر به برخی از مشخصات فنی این ترکیب می پردازیم:

  • نام انگلیسی آن Dipropylene glycol است.
  • فرمول شیمیایی دی پروپیلن گلایکول C3H8O2 است.
  • جرم مولی آن 09/76 گرم بر مول است.
  • چگالی آن 036/1 گرم بر سانتی متر مکعب می باشد.
  • دمای جوش آن ۱88 درجه ی سلسیوس یا به عبارت دیگر 8/370 درجه ی فارنهایت است.
  • این ماده به آسانی جذب پوست می شود.
  • شکل ظاهری آن به صورت مایع شفاف است
  • این ترکیب مزه ی کمی شیرین دارد.
  • دمای انجماد آن 40- درجه ی سلسیوس است.
  • این حلال آلی به آسانی با آب برخی از ترکیبات مانند بنزن، اتانول، کربن تتراکلرید، تولوئن، دی اتانول آمین، مونو اتانول آمین و کربن تتراکلرید قابل امتزاج است.

گروه بازرگانی الساپا، از جمله واردکنندگان و فروشندگان مواد شیمیایی و پلیمری بوده که در زمینه ی خرید و فروش انواع مواد پلیمری و شیمیایی تجربه ی بسیار بالایی دارد. شما عزیزان می توانید برای تهیه ی این ماده ی شیمیایی پرکاربرد با کیفیت و قیمت مناسب با کارشناسان ما ارتباط برقرار نمایید.

DPG

کاربرد دی پروپیلن گلایکول در صنایع گوناگون

این ماده به علت قابلیت حل شدن آب و دیگر ترکیب های شیمیایی دیگر ( مخصوصا روغن ها) در صنایع گوناگونی مانند تولید انواع مواد شیمیایی، لوازم آرایشی و ... استفاده می شود. همچنین از این ماده در تشکیل پلی ال های پلی یورتان به عنوان پلی سایزر استفاده می شود ( تا سبب افزایش مقاومت و انعطاف پذیری محصولات در دمای پایین گردد ).

 در حقیقت این ماده موجب می شود تا روغن های گوناگون در شرایط بسیار خاصی با همدیگر مخلوط شوند. این ویژگی خاص سبب شده تا از این ماده ی شیمیایی در صابون های صنعتی، روان سازهای نساجی، روغن های برش استفاده شود. جالب است بدانید که این ترکیب قابلیت حل کردن روغن ( کرچک) را دارد و این خصوصیت خاص سبب شده تا از این محصول در روغن ترمز استفاده شود.

یکی از اصلی ترین و مهم ترین کاربردهای این ماده، استفاده در صنعت عطرسازی می باشد. همانطور که در متن بالا به آن اشاره نمودیم، دی پروپیلن گلایکول فرایندی را تشکیل دهد تا مولکول های عطر به همدیگر وصل شوند و زنجیره ی آن خیلی دیرتر از بین برود. همین موضوع سبب ماندگاری بیشتر عطر می شود. در حقیقت هرچه بیشتر از این ماده در عطرسازی استفاده شود، آن عطر ماندگاری بیشتری دارد. ناگفته نماند این ماده به علت بوی بسیار مطبوع و خوبی که دارد سبب شده تا از این ماده در دئودورانت استفاده شود.

برخی از ترکیبات شیمیایی زمانی که باهم ترکیب می شوند سبب به وجود آمدن بوی غیرقابل تحمل و نامطبوعی می شوند. در واقع این ترکیب شیمیایی خاص سبب از بین رفتن بوی نامطبوع و همچنین خنثی کردن آن می گردد.

استفاده از این ماده در لوازم آرایشی سبب ماندگاری بهتر و قوام بهتر آن شده و به علت نقطه جوش بسیار بالایی که این ترکیب دارد موجب می شود تا محصولات آرایشی خیلی دیرتر خشک شوند.

این ماده به عنوان یک حلال دوجانبه عمل می کند و در تولید سیال حرارتی و رزین های پلی استری به کار می رود.

از دی پروپیلن گلایکول در شهربازی ها و مراسمات گوناگون جهت ساخت مه مصنوعی استفاده می کنند.

ناگفته نماند از این ماده در حشره کش ها و آفت کش ها استفاده می شود.

از این ترکیب خاص جهت تولید پلی یورتان پلی ال همچنین پلی ال ها در فوم های پلی یورتان استفاده می شود.

به عنوان یک حلال آلی در جوهرهای چاپ مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد دی پروپیلن گلایکول

کاربرد DPG در صنعت آرایشی و بهداشتی به چه صورت است؟

  • این ترکیب یک رطوبت رسان عالی است.
  • حلال مناسب برای مواد نگهدارنده و عطرها می باشد.
  • از این ترکیب به عنوان حلال رنگدانه، در محصولات آرایشی استفاده می شود.
  • به علت خاصیت ضد میکروبی و ضد قارچی که این ماده دارد، می توان از DPG به عنوان نگهدارنده ی مواد آرایشی استفاده کرد.
  • در ضدعفونی کننده ها و پاک کننده های دست یافت می شود.

این ترکیب خلوص بالایی دارد ( بیشتر از 5/99 درصد). طی تحقیقاتی که بر روی این ماده گزارش شده استفاده از این ماده سبب تحریک شدن پوست نمی شود. نوع خالص این ترکیب بوی بسیار کمی دارد. و در نهایت وجود این ویژگی های خاص در DPG موجب شده تا از این ترکیب در محصولات مراقبتی پوست مانند کرم ها، لوسیون ها، عطر و ادکلن، ضد تعریق ها، لوسیون ها، مام های خوشبو کننده، محصولات حمام و .. استفاده کنند و در قیاس با سایر گلایکول ها بهترین و مناسب ترین گزینه ی انتخابی باشد. مازاد بر این، از دی پروپیلن گلایکول در محصولات مراقبتی مو مانند شامپوها، نرم کننده ها، محصولات اصلاح شامل ژل، کرم، لوسیون های بعد از اصلاح، کف و ... استفاده شود

کاربرد دی پروپیلن گلایکول

نحوه تولید دی پروپیلن گلایکول چگونه است؟

همانطور که در متن بالا به آن اشاره نمودیم، این مایع خاص از سه ترکیب آلی ایزومر تشکیل می گردد که جزء مشتقات پروپیلن اکساید به شمار می آید. در مرحله ی اول این ماده ( پروپیلن اکساید ) با آب واکنش می دهد و مخلوطی از مونو پروپیلن گلایکول و دی پروپیلن گلایکول تولید می گردد. این ماده ی شیمیایی به علت اینکه جزء خانواده ی گلایکول ها است تقریبا تمام خصوصیات این دسته از مواد شیمیایی را دارد و حتی میتوان به جایگزین بسیار مناسبی برای آنها باشد. این ترکیب شیمیایی در قیاس با سایر گلایکول ها سمیت کمتر، کیفیت مطلوب تر، ویسکوزیته ی بالاتر، قدرت حل شوندگی بالاتر دارد. همه ی این عوامل موجب شده تا از این ماده ی خاص در طیف بسیار وسیعی استفاده گردد.

این ماده ی شیمیایی اگرچه که بوی خاصی ندارد ولی به راحتی می تواند زنجیره ی مولکول های عطر را ثابت نگه دارد. همین امر سبب شده تا از این ترکیب شیمیایی در تولید لوازم آرایشی و عطر سازی مورد استفاده قرار گیرد.

این تررکیب شیمیایی فوق العاده به نام های دیگری مانند دیا پروپیلن و اکسید پروپانول گلیکول نامگذاری می شود.

بسته بندی و نگهداری DPG چگونه است؟

DPG آلی نباید در یک محیط مرطوب و در محیط گرم نگهداری و ذخیره شود. هنگام کار کردن با این ترکیب شیمیایی بهتر است که از تجهیزات شخصی ( عینک، لباس و دستکش مخصوص ) استفاده نمایید. از تهویه ی مناسب محیطی که، حاوی بسته بندی های دی پروپیلن گلایکول است اطمینان حاصل نمایید. از تماس با چشم، لباس و پوست خود با این ترکیب بهتر است جلوگیری کنید.

از استنشاق و خوردن بخارات حاصل از این ترکیب خودداری نمایید. نگهداری و ذخیره سازی مخازن یا بشکه های DPG در یک مکان خنک، خشک با تهویه ی خوب انجام گردد. درب ظروف حاوی این ماده را بعد از هر بار مصرف کردن محکم ببندید.

این ترکیب را در بشکه های پلاستیکی ( آستر دار)، کامیون های مخزن دار، کانتینرهای مخزن دار مخازن آلومینیومی و فولادی حمل و ذخیره می کنند. وزن بشکه ها حدود 230 کیلوگرم می باشد.

DPG

خطرات و مضرات DPG

در واقع این ماده در قیاس دیگر گلایکول ها، هیچگونه ضرر و زیانی برای جانداران و محیط زیست ندارد، از مواد سمی برخوردار نمی باشد و ماده ای ایمن و بی خطر محسوب می شود.

خرید و فروش این ترکیب آلی برای کاربردهای صنعتی جهت تولید محصولات بهداشتی و آرایشی به صورت فله ای انجام می گیرد. بسته بندی های این ترکیب در حمل فله ای، به صورت بشکه های فلزی انجام می گیرد. با توجه به تقاضای شرکت ها جهت خرید و نوع بسته بندی ها، قیمت دی پروپیلن گلایکول اعلام می گردد.

همچنین قیمت DPG با توجه به شرایط بازار، نحوه ی تامین مواد و ... بستگی دارد.


دی پروپیلن گلایکول

قیمت دی پروپیلن گلیکول چگونه است؟

در حقیقت عمده کاربردهای این ماده می تواند به راحتی بازار خرید و فروش آن را تحت تاثیر قرار دهد که می توان به کاربرد آن در صنایع مختلف ( رنگ، رزین، آرایشی و بهداشتی) اشاره کرد. بهتر است بدانید که کشورهای اروپا، آمریکای شمالی، ژاپن، هند، چین و .. بالاترین تاثیر را روی قیمت و خرید و فروش این ماده ی شیمیایی خواهند داشت. قیمت این ترکیب در بازار، دارای نوسانات است. همانطور که میدانید امروزه شرکت های مختلفی دی پروپیلن گلیکول را تولید و عرضه ی بازار می کنند.

این ماده در تولید عطر و ... نقش فراوانی دارد. استفاده نمودن از این ترکیب آلی برای پوست هیچگونه حساسیتی به وجود نخواهد آورد. ولی استفاده نمودن از این ماده در اطراف چشم، باعث تحریک شدن آن می شود. از آنجایی که این ترکیب پرکاربرد مزه ی شیرینی دارد در نتیجه از آن به عنوان طعم دهنده ی مواد غذایی استفاده می کنند.

از نظر آزمایشگاهی DPG از نقطه جوش بالای برخوردار است. این محصول خلوص بالایی دارد که دارای ریزگردهایی است که خاصیت آن در روغن ها و عطرها به اثبات رسیده است.

خرید دی پروپیلن گلایکول (DPG) از سایت معتبر الساپا

در این مقاله شما بزرگواران را با این ترکیب شیمیایی، نحوه ی تولید، مشخصات، کاربردهای آن و ... به طور کامل آشنا کردیم. چنانچه که میخواهید این ترکیب شیمیایی را به شیوه ی آنلاین با قیمت مناسبی خریداری کنید، امکان تهیه ی این ترکیب شیمیایی پرفروش در سایت های مطمئن و معتبر برای تمامی افراد مهیا می باشد. جهت مشاهده و خرید انواع مواد شیمیایی ( مانند دی پروپیلن گلایکول، تولوئن و ... )، پیشنهاد ما به شما عزیزان، مراجعه نمودن به سایت هایی باسابقه و معتبر همچون الساپا می باشد، با مراجعه نمودن به این سایت ها به راحتی می توانید این ترکیب کاربردی را با کیفیت بالا خریداری کنید. به جرات می توان ادعا نمود که این مرکز معتبر یکی از بهترین و درعین حال بی نظیرترین مرکزهای صادر کننده، وارد کننده انواع مواد اولیه با کیفیت بالا و قیمت های مقرون به صرفه می باشد. وب سایت ما به نشانی www.elsapaco.com می باشد.

نکته

 شایان ذکر است بدانید که پلاستی سایزرها نوعی ترکیبات هستند که جهت بهبود خواص فیزیکی، کاهش ویسکوزیته و افزایش انعطاف به مواد اضافه می شوند.

خرید دی پروپیلن گلیکول

فروشگاه آنلاین مواد شیمیایی و پلیمری و تصفیه آب الساپا فروشنده DPG با بهترین قیمت و کیفیت بالا می باشد.

جهت خرید میتوانید با مژده دیداری کارشناس فروش دی پروپیلن گلیکول شرکت الساپا در ارتباط باشید.

تلفن تماس : 02186017285  داخلی 206 و 207

هم اکنون تماس بگیرید

متوکسی پروپیل استات ( PMA ) چیست و چه کاربردی دارد؟ همه چیز درباره متوکسی پروپیل استات
پست قبلی
متوکسی پروپیل استات ( PMA ) چیست و چه کاربردی دارد؟ همه چیز درباره متوکسی پروپیل استات
 اسید فرمیک BASF  چیست و چه کاربردی دارد؟ همه چیز درباره  اسید فرمیک BASF
پست بعدی
اسید فرمیک BASF چیست و چه کاربردی دارد؟ همه چیز درباره اسید فرمیک BASF
ایزو بوتانول (Isobutanol) چیست و چه کاربردی دارد؟ همه چیز درباره ایزو بوتانول
پست قبلی
ایزو بوتانول (Isobutanol) چیست و چه کاربردی دارد؟ همه چیز درباره ایزو بوتانول
ایزوفتالیک (IPA) چیست و چه کاربردی دارد؟ همه چیز درباره  ایزوفتالیک
پست بعدی
ایزوفتالیک (IPA) چیست و چه کاربردی دارد؟ همه چیز درباره ایزوفتالیک
دی اکتیل ترفتالات (DOTP) چیست و چه کاربردی دارد؟ همه چیز درباره دی اکتیل ترفتالات
پست قبلی
دی اکتیل ترفتالات (DOTP) چیست و چه کاربردی دارد؟ همه چیز درباره دی اکتیل ترفتالات
اسید اولئیک (Oleic-Acid) چیست و چه کاربردی دارد؟ همه چیز درباره  اسید اولئیک
پست بعدی
اسید اولئیک (Oleic-Acid) چیست و چه کاربردی دارد؟ همه چیز درباره اسید اولئیک
 کائوچوی طبیعی ( SMR ) چیست و چه کاربردی دارد؟ همه چیز درباره کائوچوی طبیعی
پست قبلی
کائوچوی طبیعی ( SMR ) چیست و چه کاربردی دارد؟ همه چیز درباره کائوچوی طبیعی
بنزوئیک اسید (Benzoic-acid) چیست و چه کاربردی دارد؟ همه چیز درباره بنزوئیک اسید
پست بعدی
بنزوئیک اسید (Benzoic-acid) چیست و چه کاربردی دارد؟ همه چیز درباره بنزوئیک اسید

نظر (0)

    ارسال نظر

    برای ارسال نظر ابتدا باید وارد حساب خود شوید.
    ورود و ثبت نام

    درباره دی پروپیلن گلایکول (DPG) چیست و چه کاربردی دارد؟

    در حقیقت دی پروپیلن گلیکول مایع شفاف با بوی بسیار کم است و به راحتی با آب، انواع روغن ها ترکیب می شود.✨ این ماده در تولید عطر، رنگ، رزین، مواد آرایشی بهداشتی ها و ... کاربرد دارد. این ترکیب یک رطوبت رسان عالی و یک حلال مناسب برای مواد نگهدارنده و عطرها می باشد.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه می توانید از تمام تخفیف ها و جوایز ویژه بهره مند شوید